fbpx

Om oss

Memories By Julia

Julias Fotografier växte fram genom ett guldår som UF-företag och jag startade företaget nyss fyllda 18 år och innan jag hunnit ta studenten. En livslång dröm gick i uppfyllelse. Jag har uppmärksammats mycket genom mina år som fotograf och företagare. Bland annat har jag på sju år hunnit ta emot över 20 olika utmärkelser och blev 2013 utsedd som en av Sveriges främsta entreprenör under 20 år. Senast i november 2018 tog jag emot Gesällbrev vilket är ett hantverksbevis på att man håller professionell standard inom fotografyrket.

Min starka sida som entreprenör är att jag hela tiden utvecklas och vill utveckla min verksamhet. Jag var bland de första i Sverige med att lansera det unika fotograferingskonceptet smash the cake som snabbt blivit populärt. Jag är också en av få fotografer i Sverige som har utbildat mig internationellt som nyföddfotograf. Vi har de senaste tre åren växt från att bara vara jag, till totalt 6st som jobbar under Memories By Julia. Mig hittar ni bakom kameran, men Malin & Judith hjälper mig med allt arbete runt omkring. Min mamma & Anna bakar tårtor till våra smash the Cake och min man Marcus jobbar med företagsporträtt och reklamfilmer åt företag. Efter att vi byggde om till ramverkstad för ett par år sedan är vi en av få fotografer i Sverige som erbjuder våra kunder egna, handgjorda produkter! Något vi är riktigt stolta över. 

Istället för att fotografera lite av allt möjligt, har jag valt att specialisera mig på det jag brinner allra mest för. Jag älskar att vara barnfotograf, barnens leenden och att få bjuda på mig själv i en timma utan att verka knäpp är på riktigt, det absolut bästa jag vet. Jag brinner för att föreviga porträtt med min kamera, och sedan erbjuda er ett hantverk hela vägen, genom våra handgjorda, kvalitativa produkter från ateljén som jag vet kommer beundras och hålla i generationer. Ända sedan jag var liten har jag älskat att besöka min mormor som närmar sig 90 år, och tillsammans med henne äta hennes gudomliga hemmagjorda sockerkaka och titta i gamla fotoalbum samtidigt som hon berättar historier om varenda bild. Såhär började mitt fotointresse för över 20 år sedan, och idag är jag den som skapar sådana minnen till er. Minnen och historier som ni kommer berätta för era barnbarn om 50 år via vackra porträttbilder.

Ingen dag på mitt jobb är den andra lik, och det jag älskar mest med att vara fotograf är möten med nya människor och alla gosiga bebiskinder. Besöker ni mig kan jag garantera er att jag lägger ner hela min själ i mitt arbete, för efter snart tio år i branschen, älskar jag fortfarande att gå till jobbet!

Varmt välkomna till oss på Memories By Julia,

De senaste åren har vi blivit rikligt uppmärksammade i media genom mitt fotoprojekt för att hylla barn med särskilda behov och unika, helt fantastiska utseenden. Min älskade brorsdotter Minea som föddes med det ovanliga syndromet, Apert Syndrom, är min inspirationskälla till projektet (& till mycket annat i mitt liv). Läs gärna mer om Projekt Minea och hjälp oss att synliggöra och hylla barn med särskilda behov.

”Being different actually meant that you can make a difference” 

Scroll to Top

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden