fbpx

Om oss

Marcus Staf

Marcus har jobbat under Memories By Julia i 2 års tid med sin egna inriktning McutProduction. Marcus är inriktad på reklammaterial åt företag och har många bra referenser såsom Marbodal, Schneider Electric & Twistshake.

Judith Friman

Judith är ansvarig för ramverkstan och allt arbete bakom våra handgjorda produkter! Står hon inte i ramverkstan, eller bakar tårtor till smash the cake, kanske ni träffar henne på er bildvisning!

Julia Staf

Här är jag! 

Ansiktet bakom företaget och jag som är fotografen och har alla fotograferingar. Spindeln i nätet så att säga. 

Angelica Lidén

Vårt nya stjärnskott som inom kort kommer hjälpa Judith i ramverkstan med våra handgjorda produkter. Angelica träffar ni även på er bildvisning!  

Memories By Julia

Julias Fotografier växte fram genom ett guldår som UF-företag och jag startade företaget nyss fyllda 18 år och innan jag hunnit ta studenten. En livslång dröm gick i uppfyllelse. Jag har uppmärksammats mycket genom mina år som fotograf och företagare. Bland annat har jag på sju år hunnit ta emot över 20 olika utmärkelser och blev 2013 utsedd som en av Sveriges främsta entreprenör under 20 år, nyss tagit studenten. Senast i november 2018 tog jag emot Gesällbrev vilket är ett hantverksbevis på att man håller professionell standard inom fotografyrket.

Nu när jag själv har blivit mamma, har jag mycket större förståelse för hur värdefullt mitt arbete är. Jag vet att tiden bokstavligt talat springer iväg med en liten hemma, och jag vet att man tänker så ofta att ”det där ska jag ta tag i”. Tex, när det gäller att sammanställa alla tusentals mobilbilder till en fin fotobok från första året.. Därför inser jag också nu hur himla viktigt mitt yrke är och att det är så otroligt viktigt att besöka en professionell barnfotograf! Gör det, för att stanna tiden, och för att få hjälp med kvalitetsprodukter som faktiskt garanterat kommer hålla hela ditt barns liv. Fotografier är minnena som alltid finns kvar och som ökar i värde, för varje dag som går.

Min starka sida som entreprenör är att jag hela tiden utvecklas och vill utveckla min verksamhet. Jag var bland de första fotograferna i Sverige med att lansera det unika fotograferingskonceptet smash the cake som snabbt blivit populärt. Jag är också en av få fotografer i Sverige som har utbildat mig internationellt som nyföddfotograf. Vi har de senaste tre åren växt från att bara vara jag, till totalt 6st som jobbar under Memories By Julia. Mig hittar ni bakom kameran, men Malin & Judith hjälper mig med allt arbete runt omkring. Min syster & Anna bakar tårtor till våra smash the cake och min man Marcus jobbar med företagsporträtt och reklamfilmer åt företag. Hans hemsida hittar under namnet Mcut Production hittar ni HÄR. Efter att vi byggde om till ramverkstad för ett par år sedan är vi en av få fotografer i Sverige som erbjuder våra kunder egna, handgjorda produkter! Något vi är riktigt stolta över. 

Istället för att fotografera lite av allt möjligt, har jag valt att specialisera mig på det jag brinner allra mest för. Jag älskar att vara barnfotograf, barnens underbara skratt och att få bjuda på mig själv i en timma utan att verka knäpp är på riktigt, det absolut bästa jag vet!

Jag brinner för att föreviga porträtt med min kamera, och sedan erbjuda er ett hantverk hela vägen, genom våra handgjorda, kvalitativa produkter från ateljén som jag vet kommer beundras och hålla i generationer. Ända sedan jag var liten har jag älskat att besöka min mormor som närmar sig 90 år, och tillsammans med henne äta hennes gudomliga hemmagjorda sockerkaka och titta i gamla fotoalbum samtidigt som hon berättar historier om varenda bild. Såhär började mitt fotointresse för över 20 år sedan, och idag är jag den som skapar sådana minnen till er. Minnen och historier som ni kommer berätta för era barnbarn om 50 år via vackra porträttbilder.

Ingen dag på mitt jobb är den andra lik, och det jag älskar mest med att vara fotograf är möten med nya människor och alla gosiga bebiskinder. Besöker ni mig kan jag garantera er att jag lägger ner hela min själ i mitt arbete, för efter snart tio år i branschen, älskar jag fortfarande att gå till jobbet!

Varmt välkomna till mig, och mina fantastiska kollegor, på Memories By Julia,

Kanske känner du till mig via mitt fotoprojekt Projekt Minea? De senaste åren har vi blivit uppmärksammade i media genom mitt fotoprojekt för att hylla barn med särskilda behov och unika, helt fantastiska utseenden. Min älskade brorsdotter Minea som föddes med det ovanliga syndromet, Apert Syndrom, är min inspirationskälla till projektet (& till mycket annat i mitt liv). Läs gärna mer om Projekt Minea och hjälp oss att synliggöra och hylla barn med särskilda behov.

”Being different actually meant that you can make a difference” 

Scroll to Top

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden