fbpx

Projekt Minea

Projekt Minea är ett fotoprojekt för att hylla och synliggöra barn med särskilda behov och unika, helt fantastiska utseenden

Jag är riktigt stolt när jag presenterar mitt älskade  Projekt Minea för er. Jag älskar att föreviga familjer och busiga barn, att skapa minnen. Men jag saknade att hjälpa. Jag har alltid haft enorm drivkraft och varit målmedveten. Jag har också alltid känt ett behov av att ”dra mitt strå till stacken”. Bidra och stötta på de sätt jag kan.

23 oktober 2013 föddes min brorsdotter Minea. Minea har Apert Syndrom, som kortfattat är ett missbildningssyndrom. Hon föddes med fingrar och tår ihopväxta, samt en rad olika skelettmissbildningar. Hennes huvud är annorlunda format och när hon var 4 månader gammal fick hon genomgå en stor huvudoperation. Under sina första tre levnadsår genomgick hon över 9 olika operationer och närmare 300 olika medicinska tester. Minea är min drivkraft, inspirationskälla och hon är så full av liv. Genom Minea har jag fått en annan syn på livet. Hon har lärt mig att livet aldrig blir som man tänkt sig, att saker inte ska tas för givet och det stundtals är väldigt tufft. Men också att allt blir vad man gör det till, och att kärleken övervinner allt.

Jag har genom mitt fotoprojekt ”Projekt Minea” hyllat barn med särskilda behov och som har ett unikt, helt fantastiskt utseende, precis som Minea. Under ett års tid jobbade jag med att synliggöra dessa barn. 

Under ett års tid fotograferade jag 12 fantastiska och unika barn. Samtliga barn med ett unikt syndrom/tillstånd. Som resultat av mitt fotoprojekt tog jag fram en Projekt Minea kalender för 2018 där varje barn representerade varsin månad. Varje barn fotograferades utomhus och bilderna i kalendern representerade varsin månad/årstid med vackra barn i fantastisk natur. Varje barn hade också varsin informationsruta om deras tillstånd/syndrom och varje familj skrev en personlig kärleksförklaring till deras barn som också fanns med i kalendern.

Vi skänkte en viss procent av intäkterna från varje såld kalender till  Sällsynta Diagnosers fond samt allt överskott från fotograferingarna, skänktes oavkortat till fonden. Memories By Julia genomförde ej detta projekt i vinstsyfte.

Vi har under tiden vi arbetade med projektet fått den stora äran att medverka i Tv4 Nyhetsmorgon, Expressen, Aftonbladet, Vi Föräldrar, Hemmets Journal & Allers Veckotidning för att nämna några. Vi hade även sommaren 2017 en stor fotoutställning i Tidaholms konsthall som lockade människor i alla åldrar och från hela Sverige till lilla Tidaholm.

Nedan hittar ni ett galleri med samtliga bilder från fotoprojektet. Ett barn symboliserar varsin månad.

Ni stöttar projektet genom att skänka valfri slant till Sällsynta Diagnosers Fond. 

"Being different meant that you actually could make a difference!"

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden