Dela

Facebook

Projekt Minea – vad hände sen?

Äntligen kan jag berätta för er att vi gör comeback med vårt älskade fotoprojekt ”Projekt Minea”. Sex år senare, och vet ni vad som är så fantastiskt? Vi ska få träffa och föreviga alla 12 barn som var med sist!

22 oktober, 2013, minns jag hur jag vaknar upp från min knäoperation och pappa sitter bredvid sjukhussängen med tårar i ögonen. Det är min 18årsdag och pappa säger ”Marcus och Simone är på förlossningen”. Jag minns så väl hur jag, lite hög på morfin utbrister ”Jag kommer bli faster på min födelsedag!”

Vi alla var fulla av förväntan. Jag minns hur jag inte riktigt kunde somna den där kvällen -Kommer det en bebis innan midnatt? Jag lyckas till slut somna, men vaknar mitt i natten av att pappa pratar i telefon. Jag hör direkt på hans tonläge att det är allvarligt. Han låter stressad, ledsen och upprörd. ”Men lever hon?” Är en mening som etsat sig fast i mitt huvud. Jag hör fortfarande pappa säga den frasen, så tydligt. ”Det kommer ordna sig!”. Han lägger på. En liten flicka har fötts. Men de visste inte om hon skulle överleva. Hon såg annorlunda ut. Hade sammanväxta fingrar och tår. Vi kastades mellan hopp och förtvivlan en tid.

Minea med Apert Syndrom

Idag är Minea nio år gammal och full av liv. Hon har lärt mig att man inte ska ta livet för givet och är min inspirationskälla till mycket. Minea föddes med det ovanliga syndromet Apert Syndrom, som kortfattat är ett missbildningssyndrom.

Projekt Minea är ett fotoprojekt där vi hyllar och synliggör barn med sällsynta diagnoser och unika, helt fantastiska utseenden. I 1 år från och med nu, kommer vi föreviga våra 12 barn med 12 olika diagnoser / tillstånd. Varje barn får varsin månad och därmed sin årstid. Slutligen kommer projektet återigen bli en Projekt Minea kalender som vi säljer till förmån för Sällsynta Diagnosers Fond, för 2025 samt en fotoutställning som kommer ha premiär kulturhelgen i Tidaholm 2024.

Vi hoppas att ni än en gång vill följa oss på den här resan och hjälpa oss synliggöra dessa underbara barn. Det ska bli så otroligt kul att få träffa alla barn igen så ni anar inte..

Varma kramar
Julia

Fotoprojekt med sällsynta diagnoser, Projekt Minea

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden