Agnes med Downs Syndrom

Dela

Facebook

Agnes – Downs Syndrom

Låt mig få presentera vårt november-barn Agnes, i Projekt Minea:

Igår gick jag ett så härligt sms av Agnes mamma som skrev ”Nu har Agnes valt ut sin finaste klänning tills imorgon. Hon är så peppad!”. Det var hon verkligen! Agnes älskade att stå framför kameran och ville gärna visa sina poser. Så underbart! Hon är precis den glada, sprudlande och härliga tjej som jag minns att hon var när jag fotade henne förra gången, för sex år sedan. Då med ett vattenfall i bakgrunden, om ni minns?

Precis när vi klev ur bilen sprack solen fram och vi fick helt magiska förhållanden för att få magiska porträtt idag. Ibland har man verkligen vädret på sin sida!

Underbara Agnes! Tack för att jag fick äran att föreviga dig än en gång.

7årig glad tjej med diagnosen Downs Syndrom.

Här är familjens text:

Vår Agnes är en 7årig tjej med down syndrom. Agnes älskar sång och dans, ta kort och att leka i sitt leksakskök. Agnes personlighet är sprudlande glad, envis men med ett stort hjärta! Vi får pussar och kramar i överflöd. Agnes diagnos gör att det är svårt med kommunikation samt att förstå samspel med andra helt perfekt. Vilket gör att det kan vara utmanande för både henne, andra och även oss i familjen att förstå vad hon vill, eller att förklara/visa vad vi vill eller förväntar oss.

Agnes har i år börjat första klass på Ekdungeskolans särskola i Tanumshede. Agnes verkar älska både skolan och sitt nya fritids. Även om hon är helt slut när hon kommer hem så är hon taggad på att få åka dit igen dagen efter!

Utomhusporträtt av Agnes med Downs Syndrom i Projekt Minea.

Informationstext om Downs Syndrom:

Downs Syndrom är medfödda kromosomavvikelser, som innebär att det finns en blandning celler i kroppen som har en extra kromsom. Symtomen varierar mycket från person till person och kan vara alltifrån obefintliga till mer allvarliga så som exempelvis utvecklingsstörning, missbildningar, epilepsi eller hjärtfel. Det är stor variation på symtomen och detta beror på att varje människa är unik. Det varierar från person till person vilka organ de avvikande cellerna finns. Det finns till och med enäggstvillingar som har olika symtom av Downs Syndrom. Det karaktäristiska för Downs Syndrom är allmän tillväxthämning och försenad psykomotorisk utveckling.

Här kan ni alltid läsa mer om mitt älskade fotoprojekt Projekt Minea.

Varma kramar
Julia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden