Gravidfotografering Sommar

Dela

Facebook

Gravidfotografering

9 månaders längtan. Ibland går dagarna så fort, medans vissa dagar känns som evigheter, speciellt om man är en av dem som inte mår så bra under sin graviditet. Oavsett om man har en enkel graviditet, eller inte, så är varje graviditet otroligt vacker och framförallt viktig att föreviga. Gravidfotografering är den fotografering som vi oftast hör kunder säga i studion, att de ångrar att de inte genomförde.

Där och då kanske man inte alls känner sig bekväm med att ställa sig framför en kamera. Men så fort bebisen kommit ut och upp på ditt bröst, saknar man konstigt nog magen som är lite osmidig på slutet, buffarna inifrån och då vill man minnas graviditeten med vackra bilder. Många mammor som besöker oss får energi av fotograferingen och ser det som en självförtroendeboost i slutet av graviditeten. Speciellt när man bokar vårt uppskattade gravidpaket Lyx där 2h styling av hår och smink ingår av vår duktiga stylist innan fotograferingen. En gravidfotografering är också en väldigt uppskattad present att ge bort till sin partner eller vän, till exempel på babyshowern.

Gravidfoto Klänning

Vad ska man tänka på när man väljer sin gravidfotograf? Här har jag punktat upp några saker som kan vara bra att ha i åtanke.

Välj en fotograf vars stil du tilltalas av. Den här punkten skulle jag säga väger tyngst. Det är så viktigt att titta igenom fotografens portfolio och se om hen kan erbjuda bilder som tilltalar dig. Att vara fotograf är ett konstnärligt yrke och det kan skilja väldigt mycket i stil, teknik och kvalité mellan fotografer. Alla fotografer, fotograferar inte allt och man är helt enkelt duktig på olika saker. Ibland kan det vara värt att åka en liten bit för att få just de där bilderna som man verkligen drömmer om. Se också till så att fotografen har erfarenhet inom den stil av bilder du önskar. Vill man ha bilder från en fotostudio till exempel, är det viktigt att fotografen kan visa upp denna typ av bilder för att ni ska kunna se fotografens tidigare erfarenhet.

Det är också viktigt att välja en fotograf som är specialiserad inom just gravidfotografering. Många som besöker oss för fotografering generellt, är inte så bekväma framför kameran. Det är alltid fotografens jobb att göra personerna framför kameran avslappnade samt erbjuda stöd och vägledning under fotograferingen så att man får de naturliga bilderna som man önskar. Då kan det vara skönt att anlita en fotograf som har erfarenhet inom just gravidfotografering och därmed har tips och kunskap om hur man som gravid ska posera, eller ha för kläder för att slutresultatet ska bli som bäst.

Jag vill också poängtera vikten av personkemi och kommunikation. Det är viktigt att man känner sig bekväm med sin fotograf, speciellt om man har som önskemål att man under sin gravidfotografering vill ha lite mer avklädda bilder med fokus på magen. En bra fotograf kommer att vara lyhörd för önskemål, tålmodig och förstående.

Gravidfoto Studio

Till sist; Jämför priser, men välj inte alltid det billigaste! Den här punkten hamnar längst ner på listan för att jag förespråkar att en fotografering ska vara en investering för livet och man ska välja sin fotograf med omsorg. Vi får väldigt ofta en personlig kontakt med våra kunder och en gravidfotografering är oftast första gången vi träffar våra nya kunder. Sedan blir det flera gånger varje år, de kommande åren, när våra kunder återkommer till oss för barn- och familjefotograferingar när familjen växer och blir större.

I alla branscher, får man ofta det som man betalar för, och med det sagt, är det ytterst viktigt att kolla upp fotografens erfarenhet, stil och portfolio. Vill man jämföra priser, är det bra att titta efter vilket koncept fotografen arbetar efter. En del fotografer har färdiga paket då det ingår ett visst antal bilder eller produkter i en kostnad, medans andra fotografer arbetar som vi. Där man tar fotograferingskostnaden för sig, och sedan köper man endast de bilder man tycker om och den produkt man fastnar för. Helt utan köptvång och för att ni som kund, ska få full valfrihet att välja det som passar er och era behov. En del fotografer säljer produkter, medans vissa fotografer inte säljer några produkter alls.

Klicka gärna här för att läsa mer om gravidfotografering hos oss på Memories By Julia.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden