Klädval för barnfoto

Dela

Facebook

Tips på klädval till din porträttfotografering

Vi får väldigt ofta frågor kring hur man ska tänka när man väljer kläder till sin fotografering, oavsett om det gäller en familjefotografering eller en barnfotografering. Så här har vi satt ihop en liten guide till er som ger er lite konkreta tips på hur man ska tänka när man väljer outfit till sin porträttfotografering:

Familjefoto neutrala färger

Välj ut en eller två basfärger och mixa gärna dessa sedan med neutrala färger, så som beige, vit eller grå. Exempelvis, som familjen på bild där de valt jeansfärg och sedan kompletterat med vita och beiga toner.

Stort familjefoto med neutrala kläder

Välj gärna neutrala och mjuka färger på kläder. Till exempel pastellfärger, vitt eller beige. Är man en stor familj som ska fotograferas ska man helst undvika stora mönster, då det lätt kan uppfattas rörigt med många olika sorters mönster i en och samma bild. Men det gör ingenting om man matchar lite olika färger, så länge de går ton i ton. Exempelvis olika pastellfärger som familjen på bild här nedan.

Klädval för barnfoto

Klä er gärna efter säsong! Har man bokat en fotografering utomhus på sommaren, ska man gärna klä sig somrigt med klänning, shorts och barfota. Medans om man bokat en fotografering på hösten gärna får plocka upp höstfärgerna senapsgul, roströd, brun med mera. Matcha gärna detta med ett par boots och stickade tröjor så är outfiten komplett!

Familjefoto med smarta klädval

Ha på dig något du är bekväm i! Nästan det absolut viktigaste. Det syns på bilderna om man bär något som man själv inte är bekväm i. Men tänk gärna att det är fint om man klär upp sig lite extra, till exempel med skjorta, hängselbyxor eller klänning. Det är ju ett speciellt tillfälle att besöka fotografen!

Fotografering av två barn

Ska vi syskonmatcha eller inte? Det här är helt och hållet en smaksak! Jag, personligen, älskar när barnen har likadana kläder, eller samma mönster fast i olika modeller exempelvis. Ska man ha kläder med mönster, rekommenderar jag att man syskonmatchar så det är ett och samma mönster som ett tema genom bilderna.

Barnfotografering med beiga kläder

Strumpor eller strumpbyxor i studion? Helst inte! Oavsett säsong. Barfota är absolut finast. Finns det något gosigare än små bebisfötter egentligen? De vill vi ju ska synas på bild! Och dessutom sitter sällan strumpor eller strumpbyxor som de ska på små bebisfötter.

Annars finns bra tips kring färger under porträttfotografering som kan passa dig eller din familj att läsa en artikel i Modette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden