Embla med Retts Syndrom står vid en bro porträtterad för Projekt Minea

Dela

Facebook

PROJEKT MINEA, Embla, Retts Syndrom

Låt mig få presentera vårt mars-barn i Projekt Minea, Embla! 

Tänk vad fint att jag får följa upp alla dessa underbara barn igen. Sju år senare! För en vecka sedan lyssnade vi på Katy Perry, som är Emblas favoritartist samtidigt som vi fotade mellan regnskurarna. Molnen låg tungt och det var typiskt mars-väder. Sen, precis när vi skulle gå tillbaka till bilarna, så sprack solen igenom och Embla ville stolt visa upp att hon kan stå, och gå själv, utan stöd. Då fick vi det här otroligt fina porträttet på Embla, som blivit så stor sedan förra gången jag träffade henne.

Embla är en glad & busig 14åring med typiskt tonårshumör. När Embla var 2.5 år gammal fick vi beskedet att hon hade Rett Syndrom. Detta innebär att hon behöver hjälp med allt.
Hon har inget eget tal och kan inte använda sina händer. Vi är så tacksamma över vår fantastiska assistent som hjälper henne och underlättar vår vardag.
Embla trivs i skolan där det alltid händer saker. Hon visar med sina ögon, sitt kroppsspråk och ljud vad hon känner och vad hon vill. I skolan tränar hon också extra mycket på att kommunicera med sin ”ögonpekdator”. Datorn har också många roliga spel som hon ofta spelar.
Det bästa hon vet är att koppla av med ett varmt och skönt bubbelbad. Får hon samtidigt titta och lyssna på musikvideos är hon så nöjd man bara kan vara. Embla hjälper gärna till i köket med att laga mat eller baka nåt gott till fikat. ❤️
Vill ni läsa mer om vårt fotoprojekt Projekt Minea, kan ni titta in här.
Embla med Retts Syndrom blir fotad vid en bro under en vacker vårdag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden