Julia med sin hund Lucy i Projekt Minea

Dela

Facebook

PROJEKT MINEA, Julia, Pfeiffer Syndrom

Låt mig få presentera vårt Januari-barn i Projekt Minea; Julia!

Sist jag träffade Julia så satt vi i tv-soffan på Nyhetsmorgon tillsammans där hon tog tittarna med storm. Det var fantastiskt att få träffa henne igen och få se så stor hon blivit! Hon hade med sig sin hundvalp Lucy till fotograferingen och de var så fina tillsammans. Tack Julia för att du vill medverka i Projekt Minea även denna gång!

Julia med Pfeiffers Syndrom i Projekt Minea
Julia fyller snart 8 år och föddes med Pfeiffer syndrom. Hon är en omtänksam och blyg tjej som tycker om att måla, leka med barbies och bästisen Lilja samt familjens hund Lucy.
Hennes diagnos påverkar oss i första hand med att vi har många läkarbesök regelbundet. Julia har även genomgått 13 operationer hittills. Eftersom skelettet i huvud, mellanansikte, fingrar och fötter är annorlunda och inte växer på samma sätt som på andra barn så innebär det en funktionsnedsättning samt att hon ser annorlunda ut trots operationer. Dagligen jobbar vi på att stärka Julias självkänsla och att hon är perfekt precis som hon är eftersom hon i perioder tycker det är jobbigt att se annorlunda ut, att hennes kropp inte fungerar som andras. Hon önskar att man kunde uppfinna en operation som gör att hon kan böja sina fingrar.
Julia med sin hund Lucy i Projekt Minea
Julia började skolan 2022 och vi har berättat i klassen om hennes syndrom eftersom Julia tycker det är skönt när andra har kunskap och därmed förståelse. Klasskamraterna har tagit det fint och accepterat Julia för den hon är men hon har ändå tyckt det varit jobbigt när barnen i början frågade eller konstaterade att hennes händer och fötter ser annorlunda ut, även om det inte var illa menat. Julias fröknar har bemött hennes känslor kring det hela väldigt bra och haft en löpande dialog med hela klassen om att alla är individer och alla är olika.
Pfeiffer syndrom är ett kraniofacialt missbildningssyndrom vilket i första hand innebär att skallen har ett annorlunda utseende och behöver opereras för att hjärnan ska få plats för att växa. Mellanansiktet är underutvecklat och det i sin tur kan ge vissa svårigheter med andningen bland annat. Det är också vanligt att tummarna är korta, breda sneda precis som stortån. Pfeiffer syndrom är en väldigt sällsynt diagnos och i Sverige föds det ca 1-2 barn varannat år med diagnosen.
Här kan ni läsa mer om vårt fotoprojekt Projekt Minea.
Varma kramar
Julia
Julia i Projekt Minea med sin franska bulldog

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden