Fotograf

Från UF till AB – 10 år som entreprenör!

Från UF till AB – 10 år som entreprenör!

Jag drömde redan som 15åring om att bli fotograf. Min storasyster som är 8 år äldre än mig, läste då media på gymnasiet och tvingade mig att hoppa från balkongen hemma för att hon skulle fånga en rörelse på bild. Vilken genialisk idé av min storasyster. Tur för henne att jag inte bröt några ben. Som lillasyster ser man ju upp till allt som ens storasyskon gör, och ville min storasyster bli fotograf, ville jag såklart också det.

Julia Jonsson driver UFföretag   

Jag fick alltid höra att det var ett yrke som man inte kunde leva på.  Jag fortsatte därför drömma men fick min chans sista året på gymnasiet. Jag startade då ett UF-företag, Julias Fotografier UF. 

Mitt UF-företag gick över förväntan. Ärligt talat, det blev en riktig succé. Jag drev mitt lilla företag samtidigt som jag gjorde slutprov sista året i skolan och när det var några månader kvar till studenten kom min ekonomilärare och berättade att jag hade omsatt mer i mitt UF-företag än vad man fick göra under ett helt år. Så jag startade enskild firma på lunchrasten den dagen, och min stackars pappa satte kaffet i halsen när jag kom hem från skolan och berättade nyheten. Jag hade ju precis fyllt 18 år. 

Jag tvivlade ofta på mig själv, och jag trodde aldrig jag skulle lyckas. Jag var livrädd och folk omkring mig var skeptiska, men om jag tvivlade på mig själv, vem skulle då tro att jag skulle lyckas? 

Fotograf

Vägen har absolut inte varit spikrak. Som alla egna företagare, är det mycket blod, svett och tårar. Men man måste också brinna för det man gör för att orka, och idag, tio år sedan, är det fortfarande lika kul att gå till jobbet!

Jag har under mina år tagit emot över 20 stipendium och utmärkelser under min 10 år som företagare. Bland annat har jag blivit utsedd till en av Sveriges främsta entreprenörer under 20 år och jag har tagit emot stipendium framför Stefan Löfvén och Prins Daniel i Stockholm. Jag har suttit på middagar med andra entreprenörer och Prins Daniel mitt emot, haft en fotoutställning med Projekt Minea på riksdagen i Stockholm och fotograferat bröllop i Thailand. Listan kan göras lång.. Här kan ni läsa mer om mina olika stipendium och utmärkelser. Det är så att jag fortfarande får nypa mig i armen ibland. Från att bara ha varit en liten tjej som älskade att fotografera, driver jag idag ett stort bolag med flera anställda och kunder från hela Norden som besöker vår studio i lilla Tidaholm. Tänk om någon hade berättat detta för mig, när jag var 18 år. 

Julia Staf tar emot gesällbrev för yrkesskickliga fotografer

Jag har sedan jag själv blev mamma, börjat värdesätta bilder och vikten av mitt yrke ännu mer. Jag förstår verkligen betydelsen av att pausa tiden. Min Olle fyllde precis 3 år här i dagarna, och Melker blir snart ett år. Så fort som tiden gått de senaste tre åren..

Familjefotografering i solnedgången

Jag älskar att driva företag och jag brinner verkligen för entreprenörskap och skapa värdefulla minnen åt mina kunder. Det blir häftigt att se vart vi är om ytterligare tio år.

Vill ni följa mer av vår vardag på Memories By Julia får ni gärna följa oss på Instagram här. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden