Familjefotograferi med mamma, pappa och deras nyfödda bebis i studion.

Dela

Facebook

Vad tar man för bilder på en nyföddfotografering?

För några veckor sedan hade vi besök av Lewi med familj som åkte från Göteborg för nyföddfotografering hos oss på Memories By Julia. I det här inlägget tänkte jag visa er lite olika bilder man kan ta under sin nyföddfotografering, och lite vad man brukar hinna med under sin 3 timmar långa fotografering. Detta är såklart alldeles individuellt, baserat på om bebisen kommer till ro snabbt eller om man behöver lite extra tid till matning och vaggning. Men oftast, flyter en nyföddfotografering på hur smidigt som helst!

När man bokar en fotografering hos oss, får ni som kund bestämma vilka bilder ni önskar att vi tar. Det är helt och hållet era önskemål vi går efter. Lewi med familj, ville jättegärna passa på att få lite fina familjebilder under deras nyföddfotografering så här är två av alla fina familjebilder vi tog. I färg respektive svartvitt! Vilken är eran favorit?

Familjefotograferi med mamma, pappa och deras nyfödda bebis i studion.     Svartvitt familjeporträtt där mamma och pappa ler mot den nyfödda bebisen i deras famn.

Bilder där bebisen ligger i föräldrarnas händer har också blivit väldigt populära, och man kan ta lite olika varianter på dessa. Antingen mot svart bakgrund med mer kontrast eller mot vit bakgrund när bebisen är wrappad, som vi nyföddfotografer kallar det när vi lindar in bebisen i stretchiga filtar. Båda bilderna är jättefina och det blir verkligen två helt olika typer av bilder om ni frågar mig!

En bild av ett litet barn i sina föräldrars händer. En bild på Lewi där han ligger i pappas händer under sin nyföddfotografering.

Sen passar vi alltid på att ta lite olika bilder på bebisen när han / hon sover eller är vaken, allt utifrån era önskemål! Ibland är det lättare för oss att hantera och posera bebisen när dem sover, men vi får minst lika fina bilder när bebisen är vaken och ligger och tittar med sina stora, nyfikna ögon. Vakenbilderna blir dessutom oftast föräldrarnas favoriter!

En bild på ett nyfött barn som ligger och sover under sin fotografering. En bild på Lewi från Göteborg inne på nyföddfoto hos Memories By Julia.

Färger, rekvisita och vilken typ av bilder – det är sådant ni som föräldrar bestämmer själva för att ni ska få de bilder som ni verkligen vill ha. Har man inga konkreta önskemål, är vi självklart öppna för idéer och kommer med förslag! Ett tips är att inför er fotografering, kika igenom vår instagram och spara ner lite favoritbilder som ni hittar. Som ni sedan kan visa oss under fotograferingen för att på så sätt lättare visa oss vilken typ av rekvisita, bakgrund, färg, osv som ni tycker om och vill ha till just era bilder.

Har man storasyskon hemma och vill passa på att få lite fina syskonbilder, går det självklart jättebra att även ta syskonbilder under sin fotografering. Mer tips om det kommer i ett annat inlägg!

Här kommer även en länk till vår bokningssida om ni vill boka en tid för nyföddfotografering. Angelica som fotograferar nyfödda hos oss är fullbokad fram till årsskiftet och tar just nu emot bokningar för er med BF i januari och framåt.

Hoppas detta var lite hjälp på traven för er som funderar över vilka olika sorters bilder man hinner med under en nyföddfotografering.

Varma kramar
Julia 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden