Gammelrosa smash the cake

Dela

Facebook

Välja färgtema till smash the cake

Idag tänkte jag berätta lite om vilka färgteman man kan välja mellan och hur man ska tänka, när man väljer färgtema till sin smash the cake!

Smash the cake är en unik och rolig 1årsfotografering där konceptet är hämtat från USA. Jag var först i Sverige med att lansera detta koncept för över elva år sedan, och först när det kom hit, tyckte många att det var lite knasigt. Men faktum är att det idag blivit vår populäraste fotografering! Vill ni veta mer om hur en smash the cake går till, får ni gärna läsa detta inlägg.

Anna som bakar våra tårtor, har bakat tårtor åt oss i över 9 år. Det finns inget färgtema som Anna inte fixar. Hon är helt otroligt duktig! Så har ni önskemål om något nytt färgtema ni inte sett tidigare, var inte rädda för att komma med idéer. Det tycker vi bara är roligt!

collagetavla med smash the cake bilder

När man väljer färgtema brukar vi rekommendera att man väljer ett tema utifrån där bilderna ska hänga på väggen. Många väljer att hänga tårtbilderna i barnens rum, eftersom bilderna är busiga, lekfulla och oftast väldigt passande till ett mysigt barnrum. Då ska man gärna välja en färg som passar på väggen hemma, där man tänkt hänga upp tavla helt enkelt.

Liten tjej som äter en ljuslila tårta under en smash the cake fotografering

Många kunder väljer också färgtema utefter bilderna och färgerna man hade under sin nyföddfotografering, för att på så sätt kunna knyta ihop nyfödd- och 1årsbilder med en röd tråd. Väldigt fint om man dessutom tänkt hänga upp smash the cake-bilderna intill nyföddbilderna!

Rosa och blått färgtema till en smash the cake

Här är ett exempel på där vi skräddarsytt ett nytt färgtema utifrån kundens önskemål. Då den här lilla tjejen hade ett rosa och blått gosedjur som var hennes favoritdjur. Blev så fint om ni frågar mig!

Busig kille på 1årsfotografering och smash the cake Beige färgtema på tårtkalas Blå cake smash

Det populäraste just för tillfället är våra tårtor som vi kallar ”Tre toner”. Dvs att man väljer en färg och sedan blir tårtan i den färgen fast i ”tre olika toner” som vi kallar det. Vilket ni ser på bilderna ovan. En grundfärg som sedan blir ljusare och ljusare. Väldigt fint!

Gammelrosa smash the cake

När vi ändå är inne på tre toner, måste jag bara visa vårt populäraste färgtema. Dovrosa tre toner! En tårta i gammalrosa färgskala, med beiga linnevimplar i bakgrunden.

Gul och orange tårta med fjärilar till smash the cake 1årsfotografering med gult tårtkalas

Var heller inte rädda för att våga lite färg! Det blir ofta väldigt fint och lekfullt! Ett tips är att gärna välja en färg som framhäver barnens färger. Det kan till exempel vara ett barn med blå ögon som vi då rekommenderar att man har en blå tårta till.

Busig kille som kryper i en smashad tårta

Som här! Så söt liten kille som älskade tårtan och där färgtemat verkligen framhäver hans underbara ögonfärg.

Smash the cake med fjärilar och tårta i pastellfärger

Vi kan även göra tårtor i pastellfärger där ni själva väljer grundfärgerna. Här var önskemålet ljuslila, ljusrosa och ljusgult. Detta blev ett favorittema hos oss!

1årsfotografering med ballongbåge i regnbågens färger

Ballongbåge i regnbågens färger är också en fin detalj att ha i bakgrunden istället för vimplarna som finns i olika färger att låna. Ger också en mer lekfull och busig känsla!

Smash the cake med naked cake och naturtema

Sist men inte minst! Våra två nya färgteman som är lite mer avskalade och enklare. Först ut är smash the cake Nature, där vi dukar fram en naked cake som vi kallar det. Utan färg och där det helt enkelt är en sockerkaksbotten med kräm där botten lyser igenom. Fint att dekorera med mer naturmaterial så som växter på tårtan och i bakgrunden.

Nytt färgtema till smash the cake med en plain tårta.

Sist ut är vårt allra nyaste färgtema som vi kallar smash the cake plain. Där det är ballonger i bakgrunden istället för vimplar, och en annan design på tårtan. Färgtema kan man välja fritt!

Vi har nu endast ett fåtal lediga tider kvar innan jul och bokar för fullt våren 2024. Så hjärtligt välkomna att boka er smash the cake om ni har en blivande 1åring där hemma!

Varma kramar
Julia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Kontakta oss

Skicka in din förfrågan så återkommer vi inom kort

Häng med!

Bli först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden